Dragos Cirneci

PHD

Dr. Dragoș Cirneci, psiholog cu o bogată experiențăacademică și profesională, este recunoscut în special pentru contribuțiile salesemnificative în domeniul neuroștiințelor cognitive și comportamentale. Cu undoctorat în psihologie, a publicat primul manual românesc de neuroştiinteledezvoltării – Demascarea secolului: Ce face din noi creierul - iar ulterioralte trei cărţi: Origin of the mind; From viruses to beliefs (2013), Stresuldin mintea noastră şi războiul din lumeacelulelor (2014) şi Creierul deHomoSapiens; Ghid de utilizare (2016).

Are peste 26 de ani de activitate în cercetare, în primiinouă ani la Academia Română, apoi la Centrul Internațional de Cercetare șiEducație în Tehnologii Creative (CINETic), Laboratorul de Dezvoltare Cognitivăși Psihologie Aplicată prin Experiențe Imersive și în prezent colaborează inactivitatea de cercetare cu Facultatea de Inginerie în Limbi Străine aUniversității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica din București

„Creierul este o masinarie complexa cu rolul de a ne adaptala o lume mereu in schimbare, iar una dintre functiile sale de baza este de aghici in fiecare secunda viitorul. Cunoscandu-l mai bine putem sa intelegem cumoamenii ajung sa isi doreasca unele lucruri, sa aibe emotii, sa ia decizii sisa simta diferit etapele distincte ale vietii.” – Dr. Dragos Cirneci (psihologspecialist in Neurostiinte)

Dr. Cirneci nu doar că aduce o contribuție semnificativă lacercetarea fundamentală, dar reușește să construiască și o punte întrecercetare și piață, dezvoltând instrumente de evaluare și exerciții deantrenament cognitiv bazate pe descoperirile din neuroștiințe. Această abordareinovatoare demonstrează angajamentul său constant de a aplica știința în moduricare îmbunătățesc direct viețile oamenilor.